Bedrijven

Bexco: producent van touwen voor offshore

Het eerste bedrijf dat zich heeft gevestigd op Blue Gate Antwerp is touwenproducent Bexco. Bexco neemt een terrein van 1,1 hectare op voor een (verlengbare) periode van dertig jaar. Het bedrijf uit Hamme heeft er een nieuwe vestiging gebouwd voor de productie van touwen voor de offshore industrie. Er zullen een 25-tal werknemers actief zijn.

Bexco, dat als belangrijkste aandeelhouder Exmar van Nicolas Saverys heeft, haalt vandaag een omzet van ruim 20 miljoen euro en telt een 100-tal werknemers.

Bexco produceert in Hamme touwen voor de shipping en offshore industrie. In de offshore is er een evolutie naar alsmaar langere touwen omdat men op diepere plekken olie gaat boren. De touwen van Bexco dienen om de boorplatformen op hun plaats te houden. Die langere touwen kan Bexco niet meer getransporteerd krijgen vanuit Hamme. Daarom ging het bedrijf op zoek naar een locatie aan het water. Dit laat Bexco toe om in grotere projecten mee te dingen. Wereldwijd zijn er slechts een vijftal ondernemingen die dit kunnen.

"We vonden in Blue Gate Antwerp de ideale locatie," zegt Francis Mottrie, CEO van Bexco. "Blue Gate Antwerp ligt direct aan het water zodat wij verlost zijn van de gewichts- en hoogtebeperkingen voor transport op de weg. Waterwegen & Zeekanaal bouwt een nieuwe kaaimuur geschikt voor de behandeling van zware ladingen."