Bedrijven

Blue Gate Antwerp is dé niet te missen groeikans
voor bedrijven die vandaag al duurzaam denken
en morgen volledig circulair willen werken.

Gebundeld innovatievermogen

Gebundeld innovatievermogen

U bent omringd door gelijkgezinde bedrijven die elkaar doen groeien. Met dank aan versnelde innovatie (door kennisdeling), lagere kosten (door groepsaankopen) en hogere circulariteit (door complementaire processen).

Meer weten

Begeleide eco-effectiviteit

Begeleide eco-effectiviteit

U wordt actief ondersteund bij uw duurzaamheidsinspanningen. Blue Gate Antwerp gidst u naar een klimaatneutrale infrastructuur, het parkmanagement minimaliseert de ecologische voetafdruk van het hele terrein, en we helpen u om uw productieketen ook buiten de site te sluiten.

Meer weten

Slimme logistiek & distributie

Slimme logistiek & distributie

U stemt uw productie en transport perfect op elkaar af dankzij de indeling en ligging van de site. Maak gebruik van de nieuwe laad- en loskade voor vervoer via het water. Of bereik heel Europa snel over het land vanuit uw centraal gelegen uitvalsbasis naast Antwerpen.

Meer weten

 

“Wij zetten onze schouders graag onder een toonaangevend project zoals Blue Gate Antwerp. Het is de ideale locatie voor BlueChem, een incubator voor duurzame chemie waarmee we baanbrekende innovaties helpen doorgroeien tot succesvolle business.”

Frank Beckx
gedelegeerd bestuurder essenscia vlaanderen en voorzitter BlueChem NV

 

“Voor de Universiteit Antwerpen is Blue Gate de locatie om het ecosysteem rond Duurzame Chemie uit te werken en met ons Blue_App project de brug te vormen tussen de industrie en de universiteit. Hier werken we samen met onze partners aan de valorisatie van het onderzoek in duurzame chemie.”

Prof. Silvia Lenaerts
Vicerector Valorisation & Development Sustainable Energy, Air and Water Technology, DuEL
Universiteit Antwerpen

 

“Blue Gate zal de nieuwe norm worden op vlak van efficiënt gebruik van de alsmaar schaarser wordende ruimte. Innovatieve logistieke gebouwen, een minimale impact op het milieu en maximalisatie van maatschappelijke waarden zoals aangename werkplekken, slimme distributie en gebruik en hergebruik van zorgzaam materiaal zullen centraal staan.”

Jo De Wolf
Chief Executive Officer Montea

LAAT ONS DIT SAMEN DOEN

Investeer nu in Blue Gate Antwerp

Het totale projectgebied van Blue Gate Antwerp bedraagt 63 hectare. We ontwikkelen het terrein als een groene long waarin we bedrijven slim inpassen. Uw bedrijf op logistiek terrein, aan de rand of in de kern? Wij bekijken het graag samen met u.

Een perceel is minstens 5000 m² groot. Uiteraard kunt u kiezen voor een groter perceel. Of één terrein delen met een andere onderneming. Goed om weten: de bouwrichtlijnen schrijven ruime onverharde zones voor op elk perceel. Dit kader helpt u om uw ecologische ambities waar te maken en garandeert u dat het groene karakter van de hele site bewaard blijft.

Investeer nu in Blue Gate Antwerp

Zij zijn al op weg naar Blue Gate Antwerp

 
BlueChem

BlueChem is een incubator voor duurzame chemie. Innovatieve projecten en start-ups vinden er maar liefst 3.375 m² bedrijfsruimte, dankzij steun van de overheid, de industrie en kenniscentra. Naast infrastructuur biedt BlueChem ook ondersteuning wanneer bedrijven een product op de markt brengen of een dienst willen opschalen.

 
Blue_App

Blue_App is een open innovatieplatform van de Universiteit Antwerpen. De hub verbindt de academische wereld met de industrie. Zo gaat Blue_App onder andere intensief samenwerken met de start-ups van Blue Chem. Duurzame chemie staat ook hier centraal, maar wordt ingebed in een multidisciplinaire aanpak.

 
Montea

Montea is een expert in logistiek vastgoed. Het investeert in en ontwikkelt magazijnen en distributiecentra. Het bedrijf ontwierp een eigen kwaliteitslabel rond duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Eco-efficiënt bouwen en beheren zit dus al in het DNA van Montea.

 
Van Moer

Van Moer is een logistieke dienstverlener met meer dan 1000 werknemers op 20 locaties. De groep biedt onder andere opslag, transport en distributie aan. Het bedrijf toetst zijn werking voortdurend aan de waarden integriteit en verantwoordelijkheid. Daarbij houdt het onvoorwaardelijk rekening met het milieu.

Zo springt u aan boord

Uw bedrijf hoort thuis op Blue Gate Antwerp en u wilt de boot niet missen? Zo horen we het graag! Contacteer ons zo snel mogelijk. Samen bekijken we alle voordelen die de percelen en de omkadering u bieden. En natuurlijk krijgt u een helder antwoord op al uw vragen. Bel +32 477 25 06 43 of mail innovate@bluegateantwerp.eu.